Тюнінг підвіски автомобіля

Тюнінг підвіски автомобіляПрінято вважати, що в автомобілі підвіска відповідає лише за комфорт пасажирів і водія. Однак це аж ніяк не так. Підвіска автомобіля тісним чином пов’язана з іншими його агрегатами і вузлами, тому від неї також залежать довжина гальмівного шляху, динаміка розгону і керованість.

Стандартна заводська підвіска, як і всі стандартне, розрахована на те, щоб задовольнити потреби деяких водіїв. Але якщо бажання і потреби далекі від стандартних, то варто задуматися про тюнінг. Модифікація і тюнінг підвіски дозволяють зменшити “розкачку” кузова на високих швидкостях і знизити в поворотах крен автомобіля (особливо якщо у автомобіля високий центр тяжкості). Більш жорстка підвіска робить автомобіль більш стійким, і водій отримує можливість краще контролювати свій автомобіль. Разом з цим, підвіска повинна гасити коливання, що передаються від дорожнього полотна, і забезпечувати комфорт як пасажирів, так і водія.

Тюнінг підвіски, перш за все, включає в себе установку нових спортивних амортизаторів. У порівнянні зі стандартними амортизаторами, спортивні відрізняються більшою жорсткістю. В результаті, при русі автомобіля по нерівностях, зменшується вертикальний хід коліс. За рахунок цього, зменшуються крени в поворотах і знижуються розгойдування і коливання кузова на високих швидкостях. На керованості автомобіля це позначається позитивним чином. Поведінка автомобіля стане більш безпечним і передбачуваним, швидкісні повороти будуть легко долатися, отже, і водій буде почувати себе набагато впевненіше.

Однак у спортивних амортизаторів є і свої недоліки. Через їх жорсткості поліпшується керованість автомобілем, але через жорсткі амортизаторів збільшенню зносу інших деталей підвіски.